Skip to main content

EU vedtar nytt aktsomhetsdirektiv

Publisert: 25. mars 2024

Det europeiske råd vedtok fredag 15. mars en modifisert versjon av det foreslåtte aktsomhetsdirektivet. Direktivet pålegger store selskaper å vurdere hvilke konsekvenser deres virksomhet har for menneskerettigheter og miljø. Flere av EUs medlemsstater har vært skeptiske til de foreslåtte reglene, og det har vært knyttet stor spenning til om direktivet ville bli vedtatt.

Høyt rangert i Chambers Europe Employment for ellevte år på rad

Publisert: 15. mars 2024

Vi er svært glade for at vi for ellevte år på rad er høyt rangert i Chambers Europe Employment. Firmaet er rangert. Det samme er fire av våre anerkjente partnere  og advokater; Merete Furesund, Ole Kristian Olsby, Tore Lerheim og Trond Erik Kvalsnes.  

Nye EU-regler om plattformarbeid

Publisert: 15. mars 2024

Denne uka ble det enighet om et eget direktiv for plattformarbeid i EUs råd. Det er det aller første direktivet som regulerer arbeidsvilkår for plattformarbeidere. Det gjelder både for de som er arbeidstakere eller selvstendig oppdragstakere, og som utfører tjenester for digitale plattformer som tilbyr tjenestene gjennom en app.

Fikk ikke fri fra nattarbeid

Publisert: 06. mars 2024

I en fersk avgjørelse slår Høyesterett fast at en offshore-arbeider ikke hadde rett til fritak for nattarbeid, til tross for helsemessige forhold som tilsa behov for dette.

Tore Lerheim nok en gang blant de beste arbeidsrettsadvokatene i Norge

Publisert: 01. mars 2024

For 26. gang presenteres advokatundersøkelsen i Norge. Vi er svært glade for at så mange konkurrenter igjen har stemt frem Tore Lerheim til å være blant de beste arbeidsrettsadvokatene i Norge. På pallen i fjor, og i år med en god fjerdeplass i sterk konkurranse om pallplasseringen.

Beste ledelse og juss - hva er lurt og hva er lov?

Publisert: 28. februar 2024

I oppfølging av medarbeidere er god ledelse og god bruk av jussen uløselig knyttet sammen. Utfordringer kan ofte skyldes manglende kunnskap enten om god ledelse eller om de grunnleggende rettigheter jussen gir deg som leder. Great Place To Work og advokatfirmaet Littler inviterer til frokostmøte som gir deg praktisk kunnskap om hvordan god ledelse og arbeidslivets juss samspiller i hverdagen.  

Beste ledelse og beste juss

Publisert: 28. februar 2024

I oppfølging av medarbeidere er god ledelse og god bruk av jussen uløselig knyttet sammen. Utfordringer kan ofte skyldes manglende kunnskap enten om god ledelse eller om de grunnleggende rettigheter jussen gir deg som leder.

Økt fokus på seksuell trakassering

Publisert: 26. februar 2024

Etter den store #MeToo-kampanjen i 2017 har fokuset på seksuell trakassering økt, og fra nyttår har også arbeidsmiljøloven fått en presisering om at ansatte er vernet mot seksuell trakassering.

Internt opprykk fra januar 2024

Publisert: 04. januar 2024

Det er en glede å kunngjøre at Maria Skuggevik Slotnes er blitt senioradvokat med virkning fra og med 1. januar 2024.

Krass e-post fra tillitsvalgt var et varsel

Publisert: 22. desember 2023

Høyesteretts siste dom om hva et varsel er illustrerer hvor viktig det er at arbeidsgivere nøye vurderer om kritiske ytringer fra tillitsvalgte eller ansatte egentlig er varsling i lovens forstand.

Nye krav til arbeidskontrakter – dette må arbeidsgivere vite

Publisert: 15. desember 2023

Fra 1.juli 2024 må virksomheter innfri en rekke nye krav til innholdet i arbeidskontrakter.  I ytterste konsekvens kan manglende opplysninger bety at arbeidstaker får fast ansettelse.

Arbeidsrettslig årskavalkade

Publisert: 15. desember 2023

Vi i Littler er alltid oppdatert på det siste innen arbeidslivets juss. Nå som 2023 nærmer seg slutten, gir vi en oppsummering av de viktigste nyhetene på arbeidsrettens område i året som har gått, og deler noen tanker om hva vi kan ha i vente i det nye året som kommer.

Lovendring om arbeidstaker-begrepet fra nyttår

Publisert: 13. desember 2023

Fra 1. januar 2024 endres arbeidsmiljølovens arbeidstakerbegrep for å tydeliggjøre hva som etablerer et arbeidstakerforhold. For virksomheter kan de foreslåtte endringene bety at personer som utfører arbeid for dem, lettere vil bli klassifisert som arbeidstakere.

Arbeidsrettens dom i Grefsenhjemmet-saken

Publisert: 12. desember 2023

Den 11. desember avsa Arbeidsretten dom i det vi må anta er den siste rettsavgjørelsen i «Grefsenhjemmet-komplekset». Arbeidstakersiden vant frem i en enstemmig dom fra Arbeidsretten. Arbeidsretten bekrefter med dommen at tariffavtalte lønns- og arbeidsvilkår har individuell ettervirkning, og at eventuelt bortfall beror på en konkret vurdering av om det foreligger motstrid med ny tariffavtale.

Kontakt oss

Tel (+47) 23 89 75 70
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Personvern

Adresse

Akersgata 28
0158 Oslo

LinkedIn

Firm Logo