Skip to main content

Forslag til mindre endringer i varslingsreglene

Publisert: 08. april 2019

Regjeringen fremmet 5. april 2019 en lovproposisjon med forslag til mindre endringer i arbeidsmiljølovens regler om varsling.

Ansiennitet ved nedbemanning

Publisert: 04. mars 2019

Den 28. februar 2019 avsa Høyesterett dom om betydningen av ansiennitet ved arbeidsgivers utvelgelse ved nedbemanning. Spørsmålet var i hvilken grad arbeidsgiver ved utvelgelsen kunne fravike ansiennitetsrekkefølgen basert på en vurdering av de ansattes kompetanse og faglige dyktighet.

Lerheim på sjetteplass

Publisert: 14. februar 2019

Tore Lerheim fikk en sterk sjetteplass blant Norges arbeidsrettsadvokater i Finansavisens årlige undersøkelse som ble publisert i dag. Kåringen er basert på stemmer fra advokatkolleger i andre firmaer.

Homble Olsby blir medlem av Littler Global

Publisert: 23. januar 2019

Homble Olsby advokatfirma AS er svært glade for å informere om at vi fra 23. januar 2019 er medlem av Littler Global.

Endringer i permitteringsreglene fra 1. januar 2019

Publisert: 04. januar 2019

Arbeidsgivers lønnsplikt ved starten av en permittering (arbeidsgiverperiode I) øker fra 10 til 15 dager samtidig som arbeidsgiverperiode II med lønnsplikt, opphører. I tillegg reduseres den maksimale perioden for arbeidsgivers fritak fra lønnsplikt under permittering fra 49 til 26 uker.

Høyesteretts avgjørelse i fastlegesaken

Publisert: 21. desember 2018

Høyesterett fastslo at oppsigelsen av en fastlegeavtale som følge av at fastlegen av samvittighetsgrunner ikke ville sette inn spiral på pasientene, var ugyldig. 

Høyesterett med dom i Norwegian-saken

Publisert: 20. desember 2018

Høyesterett har kommet med avgjørelse i den såkalte Norwegian-saken, som gjelder spørsmål om arbeidsgiveransvar. Høyesterett frifant Norwegian, og konkluderte med at morselskapet ikke har arbeidsgiveransvar for pilotene og kabinansatte.

Endringer i arbeidsmiljøloven i kraft fra 1. januar 2019

Publisert: 20. desember 2018

Fra nyttår trer endringene i arbeidsmiljøloven vedrørende fast og midlertidig ansettelse og innleie fra bemanningsforetak i kraft.

Personlig ansvar for usaklig oppsigelse

Publisert: 06. desember 2018

Borgarting lagmannsrett fastslo nylig personlig erstatningsansvar som følge av usaklig oppsigelse av en arbeidstaker i et aksjeselskap som senere gikk konkurs. Dommen er en påminnelse om at styremedlemmer, aksjeeiere og andre med aktive roller i virksomheten er eksponert for ansvar ved uaktsomme handlinger eller unnlatelser.

Diskrimineringsnemndas avgjørelse i håndhilse-saken

Publisert: 04. desember 2018

Diskrimineringsnemnda konkluderte med at det var lovlig diskriminering da en vikarlærer ikke fikk videre ansettelse fordi han nektet å håndhilse på begge kjønn

Vi søker 1-2 advokater/advokatfullmektiger

Publisert: 30. november 2018

For å kunne håndtere flere og mer varierte oppdrag, ønsker vi å ansette 1-2 advokater/advokatfullmektiger. Vi ser primært etter personer med 2-5 års erfaring som jurist/advokat, men også mer erfarne og nyutdannede kan søke.

Valgrett ved virksomhetsoverdragelse

Publisert: 20. november 2018

I en dom fra oktober kom Høyesterett til at en arbeidstaker kunne utøve valgrett ved en virksomhetsoverdragelse. Dommen får betydning i virksomhetsoverdragelser hvor tidligere arbeidsgiver har tariffavtale med AFP, men hvor ny arbeidsgiver ikke har/får det.

Forlik om ansiennitetsprinsippet i Hovedavtalen

Publisert: 15. november 2018

Tvisten mellom NHO og LO i Arbeidsretten vedrørende tolkningen av ansiennitetsprinsippet i Hovedavtalen § 8-2 ble nylig forlikt. Denne tvisten har oppstått i tilknytning til den såkalte «Skanska-saken» som skal behandles av Høyesterett, og det blir nå opp til Høyesterett å ta stilling til i hvilken grad dette forliket kan føre til et annet resultat enn i lagmannsretten.

Seminar on Employee Influence in the Nordics

Publisert: 02. oktober 2018

Homble Olsby i samarbeid med IUNO, Setterwalls og Krogerus inviterer til en seminarserie om medarbeiderinnflytelse i Norden. Seminarene holdes i København, Helsinki, Oslo og Stockholm i November 2018. Seminarene retter seg mot HR-medarbeidere og andre med HR-ansvar i Norden. 

Kontakt oss

Tel (+47) 23 89 75 70
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Personvern

Adresse

Akersgata 28
0158 Oslo

LinkedIn

Firm Logo