Skip to main content

Lise Gran har en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo fra 2011 med fordypning i både individuell og kollektiv arbeidsrett. Hun har jobbet med arbeidsrett hele sin karriere og har erfaring med de fleste arbeidsrettslige problemstillinger. Klientene opplever henne som faglig dyktig, strukturert og effektiv. Hun fikk advokatbevilling i 2013.

Gran har tidligere jobbet som advokat i arbeidslivsavdelingen i et forretningsjuridisk advokatfirma og som arbeidsrettslig seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementets HR seksjon i administrasjonsavdelingen. Hos sistnevnte hadde hun også ansvaret for departementets streikeberedskap under arbeidskonflikter i samfunnet og kjenner dermed trepartssamarbeidet godt.

Gjennom hele karrieren har hun bistått både norske og internasjonale virksomheter og er vant til å jobbe med arbeidsrett på engelsk og norsk. Hun bistår jevnlig i omstillinger og nedbemanninger, i hele spekteret av personalsaker, med løpende HR-rådgivning og med å lage/revidere forskjellige retningslinjer og rutiner. Gran er også en del av teamet som jobber med arbeidsrettslig innvandring.

På grunn av hennes erfaring med arbeidsrett og HR fra offentlig sektor kjenner hun godt regel- og avtaleverket som gjelder for statlige arbeidsforhold. Hun har god forståelse av de særskilte problemstillingene som kombinasjonen av jus og politikk reiser.

Gran bistår jevnlig statlige og kommunale klienter med arbeidsrettslig rådgivning, utarbeidelse av dokumenter og med utredninger. Hun har betydelig erfaring med de særskilte kravene til saksbehandling og reglene om innsyn i offentlig sektor. I Helse- og omsorgsdepartementet var hun ansvarlig for departementets behandling av klager fra hele helsesektoren iht offentleglova.

Gran er medlem av Den Norske Advokatforening og Norsk arbeidsrettslig forening.

Erfaring

  • Littler advokatfirma AS, 2023 - nåværende
  • Homble Olsby advokatfirma AS, 2018 - 2023
  • Seniorrådgiver, Helse- og omsorgsdepartementet, 2016 - 2018
  • Advokatfullmektig/advokat, Kvale Advokatfirma DA, 2011 - 2016
  • Trainee, Kvale advokatfirma DA og Selmer advokatfirma AS, 2010

Utdanning

  • Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo, 2011
  • Årsstudium engelsk, Høgskolen i Agder, 2005

Språk

  • Norsk, engelsk

Kontakt oss

Tel (+47) 23 89 75 70
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Personvern

Adresse

Akersgata 28
0158 Oslo

LinkedIn